Chemické úterky: Chemické látky v potravinách a bezpečnost potravin
Pokud na světě existuje téma, které zajímá opravdu každého, pak jsou to určitě potraviny. Co všechno nám o jídle, jeho složení a kvalitě mohou říct chemici?
Pokud na světě existuje téma, které zajímá opravdu každého, pak jsou to určitě potraviny. Co všechno nám o jídle, jeho složení a kvalitě mohou říct chemici?
K Vánocům patří cukroví, jablečný závin i svařené víno. Všichni víme, jak voní a chutná vanilka, hřebíček a další koření. Co ale víte o rostlinách, které nám takto zpříjemňují sváteční atmosféru?
6x Biolog
Obilí, to není jen pšenice nebo ječmen. Lidé jsou vynalézaví a na zrno pěstují také spoustu dalších rostlin. Pojďte s námi prozkoumat méně známé obilniny čtyř kontinentů.
3x Biolog
Biochemický souboj na kuchyňské lince. Může ovoce sežrat medvěda?
5x Magazín
Je to hrozně jednoduché, stačí se zaregistrovat, vyplnit o sobě všechny údaje a my ti pošleme Kartu přírodovědce s tvým jménem, na kterou můžeš čerpat mnoho výhod.
Katalog pro učitele je nabídkový systém, kde si zaregistrovaný učitel může zapůjčit odborné přístroje, objednat praktická cvičení nebo přednášky pro studenty.